Fri frakt över 700 kr

Snabb leverans

Trustpilot: Utmärkt 4.6

Guide Stand Up Paddle Board & SUP-brädor

Är du intresserad av att prova på uppblåsbar SUP i sommar? Du kanske till och med inte vet vad en SUP-bräda är?

Paddlesports kan vara skrämmande för nybörjare. Att veta vart man ska börja med all nödvändig utrustning och lära sig grundläggande tekniker kan vara överväldigande för någon som inte är bekant med en ny sport. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren användare av SUP så är vårt mål är att hjälpa dig att hitta informationen som behövs inför ditt köp av SUP-bräda. Snart är du redo för att utforska världen från nytt perspektiv, genom att stå på vatten!

SUP står för Stand Up Paddle Boarding och består av en bräda som du står på och använder en paddel för att manövrera dig fram genom vattnet. Stand Up Paddle Boarding är en relativt ny sport men är för närvarande den snabbast växande vattensporten i världen och är en otroligt rolig och mångsidig sport. Paddlare kan njuta av allt från en avkopplande morgon och tyst glider över lugnt vatten till att få adrenalinet att pumpa i virvlande forsar eller ute på havets vågor.

Det finns så otroligt många användningsområden med en SUP-bräda som exempelvis paddling på lugnt vatten, sightseeing, fritid, träning, yoga, tävling, flod eller forspaddling, surfning eller till och med fiske.

 • Hur väljer jag rätt SUP-bräda?

  För att hitta rätt SUP-bräda för dig så bör du fundera över hur du ska använda den, hur den passa din kropp och hur du vill att den ska hanteras i vattnet. De viktigaste är formen på brädan, att få rätt längd, bredd och tjocklek.
 • Vilken storlek på SUP-bräda för min längd?

  Du bör lägga till 25-30 cm till din längd när du väljer SUP-brädan. Helst ska brädan vara cirka 320 cm lång.
 • Är det värt att köpa en stand up paddleboard?

  En billig uppblåsbar SUP-bräda kan vara värd att köpa då den kan tjäna syftet och låta dig njuta av hobbyn som nybörjare och att du väljer rätt SUP-bräda för dina behov och möjligheter.
 • Vilken typ av SUP-bräda är bäst?

  Uppblåsbara paddleboards blir mer och mer populära i takt med att sporten växer och tekniken går framåt. De är de bästa brädorna att köpa när det kommer till förvaring och transport eftersom du snabbt och enkelt kan tömma dem och rulla ihop dem. Det betyder också att de är lättast att bära ner till vattnet.
 • Vad är skillnaden mellan paddleboard och SUP?

  Traditionella surfare paddlar ut till vågorna liggandes på sina brädor med händerna tryckande genom vattnet i en simliknande rörelse. En SUP-bräda kräver en paddel som används för att driva den genom vattnet.
 • Hur väljer jag en SUP-bräda för nybörjare?

  Den bästa SUP-brädan för de flesta nybörjare har en låg profil och en forma för stabilitet och glid. Den ska ha ett stilrent däck utan onödiga fästen i det centrala området av brädan som kan vara i vägen när man behöver klättra upp på brädan från vattnet.

Sup-brädor

  Bruksanvisning Sve (PDF)
  Bruksanvisning Eng (PDF)

Vi rekomenderar dessa uppblåsbara SUP-brädor

Hos oss hittar ni flera allsidig Stand Up Paddle Board som passar perfekt till nybörjare men även till de med lite mer erfarenhet. Det är uppblåsbara SUP-brädor med fina konturer, halkfri yta och extra volym i fram och bak som gör brädan stabil men samtidigt manövrerbar.

Uppblåsbar SUP som passar det mesta  Uppblåsbar SUP som passar till det mesta
Komplett kit med allt du behöver  Komplett kit med allt du behöver
Passar både nybörjare och proffs  Perfekt för både nybörjare och proffs
Passar alla i familjen, gammal som ung  Passar alla i familjen, gammal som ung!
Snabbast växande vattensporten i världen  Snabbast växande vattensporten i världen
Styrka och hållbarhet med drop-stitch  Styrka och hållbarhet med drop-stitch
SUP bräda JS Board Black Tide
SUP bräda JS Board Paradise Lost
SUP bräda Stand Up Ocean
SUP bräda Stand Up Riptide
SUP bräda Stand Up Sunrise
SUP bräda Stand Up Scirocco
SUP bräda Stand Up Scirocco
SUP bräda Stand Up Scirocco

Stand Up Paddle Boarding för barnen

Stand Up Paddle Boarding är en vattensport som passar alla i familjen, gammal som ung! Mindre barn som inte har orken eller intresset att paddla själva kan med fördel ligga eller sitta i fören på en SUP som paddlas av någon vuxen. För vidare din kärlek till Stand Up Paddle Boarding till dina barn och njut av vattnet tillsammans. Vid ca 5-6 års ålder brukar intresset vakna att vilja paddla själv. Ha sedan realistiska förväntningar och gör kortare utflykter med ditt barn, eller bara låta dem prova sig fram med närhet till stranden.

Se till att SUP-brädan passar ditt barn. En SUP för vuxna blir lätt svårstyrd och tungrott för ett barn. Barn kan paddla på mindre brädor än vuxna, bara för att de väger mindre och behöver mindre flytkraft. Samtidigt kan en mindre bräda vara rolig för även en erfaren vuxen paddlare så länge som den klara vikten.

När du väl ha börjat använda SUP så kommer du aldrig vilja sluta och här är tre anledningar till att du kommer att älska det.

 • Du kan göra det med dina vänner. Ta med din bästa vän, partner eller till och med din hund på ditt SUP bräda för en eftermiddag ute på vattnet.

 • Att använda SUP är ett utmärkt sätt att träna upp dina muskler - Du slipper stå och svettas på maskiner i ett trångt gym!

 • Du får spendera mer tid utomhus. SUP är ett utmärkt sätt att få frisk luft. Du kommer att få fantastisk träning medan du njuter av naturen som omger dig.

Vanliga surfare till skillnad för SUP, måste vanligtvis att vänta på en våg för att kunna glida fram på vattnet. Det är helt klart uppenbart att skapandet av Stand Up Paddle Boarding inspirerades av surfare, men vissa säger att paddle boarding har rötter från tusentals år sedan.

Är Stand Up Paddle Boarding svårt?

Nej, stand up paddle boarding är inte svårt! Om du sedan tar en snabbkurs kan du lära dig grunderna på bara en dag eller två. Det finns mer utmanande former med en SUP som exempelvis SUP-surfing eller forspaddling, men kunskap att använda en SUP till fritids paddling kan du lära dig på ett ögonblick. En SUP-bräda kan även användas i sittande läge eller på knäna.

Du kommer att älska att paddla SUP

Att bli skicklig i andra sporter kan ta lång tid, för att inte tala om frustrerande, medans användandet av SUP har en tillfredsställande snabb inlärning. Till och med personer som vanligtvis inte sportar eller tränar kommer att bli positivt överraskade. Stand Up Paddle Boarding är för alla träningsnivåer och alla åldrar. Alla kan vara med, från barnbarn till morföräldrar och allt däremellan.

En SUP-bräda kan användas på alla vatten såsom sjö, öppet hav (stora vågor, små vågor eller helt plant), floder, vikar, dammar, flodmynningar och forsar.

Stand Up Paddle Boarding ger dig en komplett träning av hela kroppen som ger styrka, balans, flexibilitet och bearbetar armar, ben och överkropp. Träningen förbättrar hjärnans förmåga att cirkulera syresatt blod och kroppens förmåga att använda syre mer effektivt. Allt detta kommer att förbättras vid användning av SUP och är en av anledningarna till att sporten har blivit så populär.

De flesta sporter har en allt-eller-ingenting-karaktär men SUP är inte så och kan formas till vilken typ av upplevelse du vill att den ska vara - från mycket låg nivå ansträngning till ultimat uthållning. 

Du väljer också hur du vill tillbringa din tid på din stand up paddle boarding - det kan vara med meditationsövningar, ett sätt att låta adrenalinet pumpa, ett sätt att bli supertränad, en ursäkt för att komma utomhus, för avkoppling eller för att se annars oåtkomliga dolda platser... Du väljer helt själv och bara fantasin sätter sina gränser.

Stand up paddle boarding är roligt och gratis - När du väl har grundutrustningen kommer dina timmar med din SUP i naturen vara helt gratis.

Uppblåsbar eller hård paddelbräda?

Populariteten för stand up paddle boarding blomstrar och med de nya uppblåsbara paddelbrädor har sporten verkligen höjt sig! De uppblåsbara paddelbrädorna kallas även för iSUP (inflatable stand up paddle board). Skillnaden mellan att köpa en uppblåsbar SUP med att köpa en hård SUP är inte speciellt stora.

Uppblåsbara paddelbrädor blåses upp när du är redo att använda dem och kan tömmas när du vill lagra eller transportera dem. De är även lättare att lagra och transportera än hårda paddelbrädor, vilket är en bestämd fördel. Uppblåsbara SUPs flyter också högre i vattnet, vilket är perfekt för aktiviteter som SUP yoga. SUP-brädorna är även mer hållbara och kan hantera stötar och repor bättre vilket gör dem utmärkta för nybörjare.

Med tidens gång ökar tekniken för de uppblåsbara SUP-brädorna och många nya innoverande uppfinningar dyker upp varje dag. Med dess fördelar kommer många att överväga att köpa en uppblåsbar SUP inför sitt nästa äventyr.

Lista med tio skäl att köpa en uppblåsbar SUP-bräda

 • Om du vill uppleva äventyr när som helst bör du överväga att köpa en uppblåsbar SUP-bräda. Den finnas i din ryggsäck när som helst, var som helst, även när du vandrar. Du kan använda SUP-bräda på avlägsna platser där det inte går att ta med en vanligt hård paddelbräda. Uppblåsbara brädor brukar vara upp till 8 kg lättare än en hård bräda. Det låter inte så mycket, men det gör stor skillnad när du släpar din SUP från bilen till vattnet.

 • Uppblåsbara Stand Up Paddle Board är hållbara. Jämfört med vanliga SUP-brädor är uppblåsbara brädor inte benägna att dämpas eller repas i vattnet. Hårda brädor behöver regelbundet reparationer som ofta är dyra och tar tid. Å andra sidan innehåller många uppblåsbara SUP-brädor ett reparations kit, som är billigt och enkelt att använda.

 • Uppblåsbar SUP är mycket prisvärda och billigare än vanligt SUP-brädor. Du kan spara mycket mer pengar till andra äventyr om du använder en  uppblåsbar SUP. Hyror eller reparationer kommer inte heller att försvaga din budget vid köp av en i uppblåsbara stand up paddle board.

 • Uppblåsbara SUP-brädor är problemfritt alternativ. Vid resa med en vanlig hård paddleboard krävs takräcke eller stort utrymme i bilen. Men en uppblåsbar SUP-bräda är nerpackad i väska och kan placeras var som helst inuti din bil, och du är redo att gå. Oroa dig inte för att få ordning på din SUP-bräda, för de flesta kommer det ta kortare tid att få ordning på och pumpa upp en uppblåsbar SUP än vad det tar för en hård SUP.

 • Tyngden av uppblåsbar paddelbräda är mycket lättare än en vanlig hård paddelbräda. Uppblåsbara SUP-brädor är perfekt för barn och vuxna som kan tycka att en vanlig hård SUP är för tung.

 • En fördel med ett uppblåsbart SUP-bräda är att de är mer hållbara och påverkas inte lika lätt av att komma emot något hårt på vägen. Hårda brädor bör däremot vara försiktiga i virvlande forsar eller där många stenar förekommer.

 • Uppblåsbara SUP-brädor ger dig en säkrare och rolig upplevelse. Det är inte lika hård eller tung som med en vanlig paddleboard, så om du misslyckas med dina knep eller stunts, kommer du inte att skada dig lika illa av att falla på brädan eller om brädan faller på dig.

 • En nerpackad SUP sparar utrymme och är lätta och helt gratis att lagra. Du behöver därför inte hitta ett stort lagringsutrymme som vanliga hårda SUP kräver. En hård SUP-bräda är hård, skrymmande och tar för mycket med utrymme.

 • Det garanteras att uppblåsbara ståbrädor kommer vara i sin ursprungliga kvalitet efter att ha gått igenom många äventyr. Med vanliga hårda ståbrädor måste du betala för att täcka över repor om den ska kunna säljas igen. Å andra sidan behåller den uppblåsbara SUP-brädan sin kvalitet och kan hålla länge, så du behöver inte betala mycket för att den ska repareras inför försäljning.

 • Vi nämnde tidigare fördelar med att resa i bil med din uppblåsbara SUP-bräda, men vad sägs om att ta med din SUP på semesterresan med fly. Packa enkelt ner och förvara din uppblåsbara SUP i din resväska, så är du på väg utan att behöva betala extra bagageavgift.

Hur en iSUP är uppbyggd

Hur är en uppblåsbar SUP-bräda är uppbyggd?

Nu är det dags att se hur en uppblåsbara paddle board är uppbyggd. Uppblåsbara paddelbrädor är nästan identiska med de hårda när det gäller funktioner - med ett stort undantag. En hård paddelbräda har en ventilationsplugg istället för en uppblåsningsventil som vanligtvis sitter nära brädans svans.

Tekniken som gör att brädorna håller sig platta kallas för drop stitch och håller samman två lufttäta sidor på ett exakt avstånd mellan varandra, tittar man noggrant på en SUP-bräda så kan man se massor med pyttesmå gropar där tråden fäster i däcket och hållar ihop över-och undersidan. Trådarna fäster i en ingjuten väv som förstärker plasten så att den inte spricker och brädan håller längre.

 Stand up paddle board finns även i olika typer, former och storlekar som är beroende på vad du vill gör med din SUP.

Olika typer av Stand up paddle board

Allsidig paddelbrädor

Om du är ny på paddle boarding vill du förmodligen överväga en allsidig SUP-bräda. Dessa brädor fungerar bra på lugnare vatten med små vågor, och de är också mycket stabila. Precis som namnet antyder, kommer dessa brädor vara bra på det mesta, men kommer inte vara lika snabba som ett tävlings-bräda eller lika smidigt som ett surfingbräda. Vi rekommenderar ofta allsidig paddelbrädor så att du kan njuta av allt sporten har att erbjuda.

Surfingbrädor

Surfingbrädor är kortare och smidigare än de allsidiga paddelbrädorna och har en smal näsa och svans. Surfingbrädor har vanligtvis en högre vippa (den sida av brädet som böjer sig) än de flesta andra paddelbrädor. Om det är din grej att fånga vågor, så kommer en surfplatta att vara din bästa insats. Tänk på att en surfingbräda tenderar att vara mindre stabila än allsidig SUP-bräda.

Surfingbrädor är vanligtvis långsammare att paddla, men deras smala former gör det lättare att fånga och manövrera på vågor. Om du är ny på att fånga vågor bör du börja med en längre bräda. Ju smalare brädan är desto svårare är det att fånga en våg.

Paddelbrädor för lugnt vatten

Paddelbrädor för lugnt vatten är utmärkta att ta sig fram långa sträckor. En SUP-bräda för plant vatten är i allmänhet smal och längre än allsidiga brädor och har i allmänhet en mer spetsig näsa för att skära igenom vattnet snabbt och effektivt. Paddelbrädor för lugnt vatten vinner i hastighet och effektivitet med prestanda inte lika bra bland vågor. De flesta brädorna är tillräckligt stabila för nybörjare, men var medveten att det är svårare med smala brädor om du är ny inom sporten.

SUP för tävlingar

Brädor för tävlingar har samma form som paddelbrädor för plant vatten, men är i allmänhet ännu längre och smalare. Dessa brädor är för erfarna paddlare eftersom det är den minst stabila brädtypen och deras långa längd gör det svårare att manövrera. Dock tävlings SUP de snabbaste brädorna. Vi rekommenderar tävlingsbrädor endast till skickliga paddlare. Om du är nybörjare bör du välja någon av de andra brädorna innan du försöker tävla.

Paddelbrädor för Yoga

Paddle Board Yoga är ett fantastiskt nytt sätt att göra Yoga! Föreställ dig att du tränar yoga på det alldeles spegelblank sjö omgiven av skogen - du kan aldrig få den miljön inomhus. SUP Yoga är verkligt en otroligt uppfriskande upplevelse. 

Den goda nyheten är att en Yoga Paddle Board kan användas lika bra på fritiden som en vanlig paddelbräda. När du letar efter en SUP-bräda för yoga så ska du leta efter en bredare bräda för stabilitet och med mer rundad näsa. För yoga är det också bra om brädan är slät så den är bekvämare att ligga eller sitta på. De flesta Yoga Paddle Board har även ett sätt att binda upp din paddel, vilket är viktigt om du är långt borta från stranden. Ett lastnät på din SUP-bräda är också bra att ha för att förvara vattenflaska och skor medan man paddlar och tränar yoga.

Paddle Board Yoga är ett fantastiskt sätt att göra Yoga!

Har storlekens betydelse för en SUP-bräda?

När du har valt vad du ska använda din SUP-bräda till  så behöver du bestämma vilken storlek som passar bäst för dina unika behov. Generellt sett bör större paddlare paddla större brädor, men mycket beror på individens färdigheter och preferenser.

Här är några allmänna principer för att komma igång med att förstå hur brädans storlek och form påverkar dess prestanda:

 • En längre bräda har mer glid än en kortare.

 • En smalare bräda är snabbare än en bredare bräda.

 • En bredare bräda kommer att vara mer stabil än en smalare bräda.

 • Brädor med bredare i svans kommer att vara mer stabila än brädor med smal svans.

 • Brädor med smal svans snurrar snabbare vid olika manövrar vid surfning.

 • Tunna brädor känns stabilare än tjocka brädor när de stöder rätt vikt.

Viktigt att tänka på är att en stand up paddle board måste fungera för din storlek. Om brädan inte förskjuter rätt mängd vatten för din vikt så ger det inget stöd. Tänk också på brädans längd i förhållande till din typ av bil, plats för förvaring i hemmet och längden på promenad till stranden. Längre brädor är svårare att bära, särskilt på blåsiga platser.

Paddelbrädor med genomsnittlig längd på (10-11,6 tum) är oftast för nybörjare eller någon som söker en avslappnad utflykt. En mer erfaren surfare kräver en kort paddelbräda för lättare manövrering.

Tävlingsbrädor med genomsnittlig längd på (12,6 -14 tum) gör brädorna snabbare än korta brädor. Om du är intresserad av att tävla behöver du ett längre bräde eller om du vill ha din SUP för att paddla längre sträckor.

Utrustning som behövs för bästa SUP-upplevelse

Vilken utrustning behövs till en SUP-bräda?

Ett av de första stegen för att prova en ny sport är att bli bekant med den utrustning du behöver för att komma igång. Här täcker vi alla SUP-väsentligheter, liksom några icke-väsentliga saker.

En stand up paddle boarding

Du visste redan den här, eller hur? Du kan inte ut på en SUP utan, ja, en SUP!

SUP paddel

Lika viktigt är din pålitliga paddel, som kommer att vara din andra befälhavare på varje SUP-äventyr. De flesta paddlar är justerbara, så det viktiga är att vara säker på att du anpassar den till din storlek för maximal prestanda och komfort. Din paddel ska vara mellan 6-12 tum högre än dig själv.

Vid paddling på lugnt vatten bör din paddel vara ungefär 8-10 tum ovanför huvudet. Om du ska surfa med din SUP behöver du en lite mindre paddel för surfning där längden är mellan 6-8 tum ovanför huvudet. För snabbhet bör paddel vara 10-12 tum ovanför huvudet för maximal effekt och räckvidd där varje prestanda är viktig.

Ett enkelt sätt att bedöma rätt längd är att placera paddeln upprätt framför dig och höja armen. Paddelns handgrepp bör helst vara i höjd med handleden (eller i handflatan, med en lätt böjning på armbågen). Paddelns material kommer att påverka dess vikt. Plast och aluminium är tyngre än kolfiber- och glasfiber men det är mest viktigt att tänka på för långdistansspaddling eller tävlingspaddling än för fritidspaddling.

Säkerhetslina

Du bör alltid använda ett säkerhetslina på din SUP. Med en säkerhetslina som fästs vid brädan och paddlaren håller dig säker så du inte behöver oroa dig för att din SUP ryckas ur handen och flyter iväg när du faller. Med säkerhetslina kan du så att du helt enkelt kan dra din SUP mot dig i vattnet och klättra tillbaka upp. Säkerhetslinor är utformade olika för paddling på lugnt vatten, surfning eller forspaddling, så se till att du har rätt säkerhetslina för dina behov.

Flytväst är den viktigaste säkerhetsutrustningen för din personliga säkerhet

Flytväst

Flytväst kanske inte är inte särskilt glamorös, men det är den viktigaste säkerhetsutrustningen för din personliga säkerhet. Vi rekommenderar att alla paddlare bär en flytväst och i många länder krävs det enligt lag. En uppblåsbara flytväst är det säkrarste alternativet, men är lägre, ger mindre rörelsefrihet och kräver ofta manuell uppblåsning och mer underhåll. Midjebälte som flytväst är populära bland stand up paddlare eftersom de inte stör deras rörelser och det kan vara ett giltigt val för vuxna med bra simförmåg. Passform är viktigt med flytväst eftersom en som är för liten kommer att vara obekväm och begränsande, medan en som är för stor är ineffektiv.

Paddelbrädkläder

Vilka kläder som behövs när du ska ut med din SUP beror på vilken typ av väder och temperatur som du ska paddla i. Om det är kyligt behöver du en våtdräkt. Om det är varmare kan du paddla i din baddräkt med lite extra solskydd. Du kanske även vill ha med ett torrt ombyte med kläder på din paddeltur. Bredbrättade hattar och kläder med UV-skydd är ett bra alternativ för dem som vill undvika exponering för solen.

För kallare förhållanden är fleece- och neoprenkläder är ett bra alternativ eftersom de håller dig varm även när det är vått. För mycket kalla förhållanden bör du kanske överväga en hel våtdräkt eller torrdräkt.

Pump

Varje uppblåsbar paddelbräda kommer med en manuell pump, men de varierar avsevärt med kvalitet och hur lätt uppblåsning de gör. Den mest grundläggande typen av manuell pump har en enda cylinder och flyttar luft in i brädan endast när den trycks ner på handtaget. Med denna typ av pump dras handtaget tillbaka till startpositionen utan motstånd men bidrar inte till att blåsa upp brädet. En mer effektiv manuell pumpkonstruktion är dubbelverkande vilket innebär att den flyttar luft in i brädet vid både när handtaget trycks ner och när det dras tillbaka En dubbelverkande kan minska din tid för att pumpa upp din SUP-bräda nästan till hälften.

Solskydd

Vi vet alla nu att solskyddsmedel är oerhört viktigt, men det är viktigt att veta att UV-strålar kan reflektera på öppet vatten. Förutom solskyddsmedel du överväga hatt för att skydda dig från de ljusa strålarna. Ingen mängd aloe i världen kan lugna en riktigt knarrig solbränna från en heldag med SUP på det öppna vattnet.

Vattentät väska

En vattentät väska kan skydda dina mest värdefulla ägodelar från vattnet. Du kanske också vill ha ett vattentätt telefonfodral som du kan ha i väskan. Om du vill lägga till lite mer spänning i dina äventyr, skaffa dig en actionkamera som en GoPro. Din vattentät väska är också ett utmärkt ställe att hålla din handduk torr tills du behöver den.

Om du planerar att paddla i mörkret är en ficklampa och en visselpipa nödvändig

Om du planerar att paddla i mörkret är en ficklampa och en visselpipa absolut nödvändig. Säkerheten först! Andra redskap som hjälper dig att hålla dig säker på vattnet är:

 • Vissla

 • Ficklampa eller strålkastare

 • Första hjälpen låda

 • Kompass

 • Solskydd

Var noga med att kontrollera din utrustning innan du går ut och vet hur du använder den på rätt sätt.

Inför första turen med din SUP-bräda

De mest grundläggande teknikerna du behöver veta för Stand Up Paddle Boarding är att ta dig upp på din SUP-bräda, att stå upp och att ta olika paddeltag. Att gå en kurs är ett fantastiskt sätt att lära sig dessa tekniker från en kunnig instruktör. De kan snabbt lära dig nödvändiga färdigheter och säkerhetsinformation. Om det inte är ett alternativ för dig kan det vara till stor hjälp att titta på olika instruktionsvideor.

En av de viktigaste delarna av en säker utflykt är korrekt reseplanering. Denna process hjälper dig att avgöra var, när, hur och med vem du ska paddla. Vi rekommenderar att nybörjare börjar i små, lugna vattendrag med lätta startmöjligheter och på varma vindstilla dagar. Detta gör att du kan fokusera på att bygga upp dina grundläggande färdigheter under perfekta förhållanden.

Börja långsamt - planera inte en episk expedition för din första tur med din SUP-bräda. Gör dina första utflykter korta i välbekanta vatten. Om ditt mål är att tävla eller surfa, ta dig tid att bygga upp grunderna innan du tar itu med mer utmanande vatten.

Gå med en kompis - att ha någon med dig kan hjälpa dig att öka ditt självförtroende och är användbar om något går fel. Om det inte är ett alternativ för dig, var noga med att meddela någon din reseplanering och när du förväntar dig att vara tillbaka.

Var bekant med din utrustning - innan du tar dig ut på vattnet, ta en stund för att få den rätta. På land kan du känna på att stå i rätt läge på din bräda och se till att du håller din paddel korrekt. Justera längden på din paddel innan du går ut. Om du använder en uppblåsbar flytväst, se till att du vet hur du använder den. Lär dig hur du släpper din säkerhetslina och hur du använder andra säkerhetsutrustningar.

Vi rekomenderar dessa uppblåsbara SUP-brädor

SUP bräda JS Board Black Tide
SUP bräda JS Board Paradise Lost
SUP bräda Stand Up Ocean
SUP bräda Stand Up Riptide
SUP bräda Stand Up Sunrise
SUP bräda Stand Up Scirocco
SUP bräda Stand Up Scirocco
SUP bräda Stand Up Scirocco