Fri frakt över 700 kr

Snabb leverans

Trustpilot: Utmärkt 4.6


Vilken laddare passar till min laptop?


Eftersom alla tillverkare använder olika laddare är det viktigt att du kontrollerar nedanstående först:

Kolla i manualen till datorn eller etiketten som finns undertill på din laptop.
Ni kan även kolla er tidigare laddare. 

1. Kontrollera volt-styrkan (V) på laddaren (måste vara exakt samma).

2. Kontrollera ampere-styrkan (A) på laddaren (ska vara samma eller lägre värde angivet på er laptop)3. Mät kontakten på laddaren.


4. När du har alla specifikationerna går du in i vår webbutik och väljer datortillverkare. Därefter letar du upp laddaren som matchar din laddare.INFO:
Laddaren måste kunna leverera tillräckligt med ström till den bärbara datorn.
Effekt anges i watt (W), t.ex. 65W eller 90W. 
Viktigt: Använd alltid en laddare med lika eller högre uteffekt än dator kräver. T ex på en 90W dator kan du använda en 90W- eller 120W-adapter, men inte en 70W-adapter. 

Titta på din tidigare laddare. När uteffekten endast anges i volt (V) och ampere (A), multiplicera dessa siffror för att få effekt i Watt (W). T ex 18,5V x 3,5A = 64,75W (avrundat till 65W). 

Om spänningen (V) på laddaren är för hög då det kan skada din dator (även om de flesta bärbara datorer numera inkluderar skydd mot detta), om det är för lågt så ger den inte tillräckligt med ström till din laptop.

Om du inte finner en laddare som överrensstämmer med volt/ampere-styrkan och kontakten så har vi tyvärr inte någon laddare till din dator. Vi rekommenderar då att du kontaktar oss och anger nedanstående uppgifter. Därefter kan vi se om vi kan få tag på en laddare till din laptop.

Volt:
Ampere:
Mått på kontakt: